Film Napoleon / -SHUTTERSTOCK
18/11/2023 u 14:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Film „Napoleon" napokon će ugledati svjetlost dana

Film je snimljen tokom pandemije

Ekipa biografskog filma Ridlija Skota, "Napoleon", doletjela je u Pariz na svjetsku premijeru zakazanu za četvrtak uveče, samo nekoliko dana posle završetka štrajka holivudskih glumaca.

Žoakin Feniks igra ulogu Napoleona, istorijske ličnosti koja je pođednako i poštovana i kritikovana u Francuskoj, i koji je u filmu prikazan kao nemilosrdni vojni taktičar sa mekšom, ranjivom stranom, koju otkriva njegova žena carica Žozefina de Boarne, koju igra Vanesa Kirbi, prenosi Rojters.

Predsedavajući Sony Pictures Motion Picture Groupe i izvršni direktor, Tom Rotman, izjavio je da se osjeća lakše jer se premijera filma održava nakon SAG dogovora kojim je višemjesečni štrajk holivudskih glumaca okončan.

-Osjećam se srećno jer je štrajk završen na vrijeme - izjavio je on za Rojters. Kirbi, koja je dobila ulogu Žozefine, nakon što se Džudi Komer povukla zbog svog rasporeda, izjavila je da je svoju ulogu gradila na elementima iz različitih opisa Boarne, koja se na kraju razvela od Napoleona jer nije uspjela da mu podari naslednika. Kirbi je za Rojters izjavila da je pripremajući ulogu naučila o izazovima "žene u tom izuzetno muškom svijetu", kao i da cijeni Boarne što je ostala dostojanstvena, čak i tokom njenog javnog razvoda braka. Film je snimljen tokom pandemije, a Skot i Darijuš Volski, sa kojim često sarađuje, upravljali su detaljno razrađenim scenama bitke koje su ponovo ispičale priče o Napoleonovom osvajanju u Austerlicu i Moskvi, ali i njegov luveni poraz kod Vaterloa.

-Napoleon je možda bio tiranin i moćnik, ali on je ipak bio i muškarac, ludo zaljubljen u ženu - rekao je francuski glumac Tahar Rahim, koji igra ulogu političara iz perioda revolucije Pola Barasa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NAPOLEONFILM
19. maj 2024 09:15