Met Dejmon u nastavku Borna / -SKRINšOT/JUTJUB
21/11/2023 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jedan od najvećih akcionih serijala svih vremena dobija novi nastavak

Serijal o Jasonu Bourneu je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je reditelj Edvard Berger u pregovorima za režiranje filma

Filmski studio Universal Pictures radi na novom nastavku popularnog akcionog serijala o Jasonu Bourneu, potvrdio je Deadline.

Projekt je u ranoj fazi razvoja, a trenutno je poznato da je reditelj Edvard Berger u pregovorima za režiranje filma.

Berger je trenutno jedan od najtraženijih reditelja zbog uspjeha njegovog prošlogodišnjeg ratnog filma Na Zapadu ništa novo (All Quiet on the Western Front), koji je osvojio čak četiri Oscara i sedam nagrada BAFTA.

Izvori kažu da još nije poznato hoće li se Met Dejmon vratiti ulozi Jasona Bournea, kojeg je utjelovio u četiri od ukupno pet filmova. Glumac se nije pojavio u četvrtom nastavku, nazvanom The Bourne Legacy, zato što reditelj Paul Greengrass nije radio na tom filmu.

Damona smo posljednji put vidjeli u ulozi bivšeg agenta CIA u filmu Jason Bourne, a u najnovijem projektu će se pojaviti samo ako je scenario kvalitetan, prenosi Index.

Što se tiče Bergera, posljednji film na kojem je radio je nadolazeći Conclave, u kojem glume Ralph Fiennes, John Lithgow, Stanley Tucci i Isabella Rossellini. Nije poznato kada će film imati premijeru, ali produkcijska kuća Focus Features nedavno je otkupila prava na distribuciju.

Berger je u posljednjih nekoliko godina režirao i hit serije The Terror, u kojoj glume Jared Harris i Patrick Melrose, a mogli smo vidjeti Benedicta Cumberbatcha i Your Honor, u kojoj su glavne uloge igrali Bryan Cranston i Michael Stuhlbarg.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 00:44