/ - SELIN DION
02/11/2023 u 21:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Selin Dion snimljena u javnosti nakon gotovo četiri godine

Slavna pjevačica povukla se iz javnosti zbog bolesti. Početkom decembra 2022. objavila je da boluje od sindroma ukočene osobe

Selin Dion snimljena je u javnosti nakon gotovo četiri godine.

Pjevačica je s članovima svoje porodice prisustvovala NHL utakmici u Las Vegasu. Bodrila je klub Montreal Canadiens čija je velika obožavateljka.

Nakon utakmice je otišla u svlačionicu i razgovarala sa igračima. Ako je suditi prema videu i fotografijama koje su se proširile društvenim mrežama, Selin je bila dobro raspoložena.

- Divna posjeta. Cio tim je jako srećan što smo upoznali tebe i tvoju porodicu. Hvala ti, Selin - napisala je na Instagramu Šantal Mašabaj, PR predstavnica kanadskog kluba.



Podsjećamo, slavna pjevačica povukla se iz javnosti zbog bolesti. Početkom decembra 2022. objavila je da boluje od sindroma ukočene osobe, rijetkog neurološkog poremećaja. Do njenog otkrića mnogi vjerovatno nikada nisu čuli za to stanje. Sindrom ukočene osobe pogađa samo jednu od milion osoba, uglavnom u dobu između 20 i 50 godina, pri čemu je dvostruko zastupljenija kod žena nego muškaraca. 

Prvi put prijavljen 1956, sindrom ukočene osobe karakteriše bolna ukočenost, uglavnom u mišićima trupa, uključujući leđa i stomak i u nogama. Pacijenti takođe osjećaju bolno grčenje mišića, ponekad izazvano dodirom ili bukom.

Simptomi se u početku javljaju postupno i s vremenom se mogu pogoršati. Sindrom ukočene osobe takođe može da utiče na sposobnost hodanja, što povećava rizik od padova i potrebu za pomagalima poput štapa, hodalice ili invalidskih kolica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:18