/ - FOTO: ILUSTRACIJA
09/10/2022 u 23:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brze krofne s džemom, prave se bez kvasca

Ove krofne ne pravite sa kvascem, pa nema potrebe da čekate da tijsto nadođe, da trošite vrijeme.

Magično su ukusne, jednostavne za napraviti, a umjesto da ih pravite u obliku kolutića, pravite „okruglice“, napunite ih džemom i pecite u rerni, piše Lifepress magazin.

Brze krofne – sastojci:

1 1/3 šolje (od 250 ml) brašna za torte i kolače

7 gr praška za pecivo

1/3 šolje šećera

1/3 šolje mlijeka

7 kašika biljnog ulja

1 jaje

1/2 kašičice ekstrakta vanile

12 kašičica džema po želji (po jedna za svaku krofnicu)

1/2 šolje putera

1/2 šolje šećera

Priprema

Zagrijte rernu na 200C. Umutite viljuškom mlijeko, ulje, jaje i vanilu. Umješajte i brašno, prašak za pecivo i 1/3 šolje šećera, pa dobro promješajte. I ne brinite zbog grumenčića, lagano ih “razbijte” viljuškom ili drvenom kašikom. Nije potrebno da smjesu previše miješate, jer ćete dobiti tvrde krofnice.

Sipajte mješavinu u nauljene kalupe za mafine (12 kalupa) – ispunite smjesom manje od trećine svakog kalupa, pa stavite po kašičicu džema. Dodajte preko, u svaki kalup, još malo smjese, taman da ispunite 2/3 svakog kalupa.

Stavite tepsiju u rernu i pecite krofnice 20 minuta dok ne porumene i ne narastu. U međuvremenu otopite puter na najnižoj temperaturi i držite kraj šporeta – da bude topao. Preostali šećer stavite u posebnu posudicu. Čim krofnice budu pečene, vadite ih iz kalupa, umačite u puter, pa uvaljajte u šećer. Služite tople.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 17:23