/ - FOTO: SHUTTERSTOCK
07/10/2023 u 18:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čokoladna torta bez brašna

Ukusna kremasta poslastica

Bilo da je namenjena za rođendan ili bilo koju drugu vrstu zabave, ova torta će oduševiti sve prisutne.

Sastojci:

340g margarina

340g šećera u prahu

160g crne čokolade

 160g mljevenih oraha (po želji)

3 kašike kakaa u prahu

 10 jaja

Priprema:

Prvo otopite margarin, pa dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte.

80g čokolade istopite na pari.

Izdvojite pet bjelanaca, a žumanca pomiješajte sa margarinom i šećerom u koje ćete nakon miješanja dodati i čokoladu. Nakon što dobro promiješate, dodajte i 80g mljevenih oraha i pola kašike kakaa u prahu.

Od bjelanaca napravite snijeg, pa polako dodajte u prethodno dobijenu smjesu uz konstantno miješanje.

Rernu u međuvremenu stavite da se zagrije na 180 stepeni. Dobijenu smjesu stavite u kalup za torte (bilo kog oblika) i stavite u rernu da se peče između 20 i 25 minuta. Sada pavite fil koji se sastoji od istih sastojaka, ali se priprema na različit način - kuvanjem.

Pomiješajte cijelih pet jaja sa 170g šećera u prahu i jednom i po kašičicom kakaa. Na pari kuvajte oko 20 minuta, dok se smjesa ne zgusne i ne dobije kremastu teksturu. Zatim smjesi dodajte preostalu čokoladu da se istopi. Skinite posudu sa ringle i dodajte u nju komadiće preostalog margarina. Miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Na kraju dodajte orahe.

Preko ispečene kore prelijte dobijenu kremastu smjesu (dok je još u kalupu) i stavite u frižider da se stvrdne. Ukrasite po želji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:07