/ - FOTO: PRINTSCREEN
29/06/2023 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jogurt pita sa borovnicama

Osvježavajuća i mekana poslastica

Mnogo svježeg voća nam je trenutno na raspolaganju, pa je prava šteta ne iskoristiti takvu prednost. Zato vam donosimo još jedan u nizu recepata sa voćem. Ovog puta u pitanju je jogurt pita sa borovnicama, poslastica koja se pravi jednostavno, a oduševiće vas njen ukus. Borovnice u prhkom tijestu - osvježavajuće, mekano i fino.

Vrijeme pripreme: 75 minuta

Sastojci:

Prhko tijesto:

    300 g glatkog brašna

    200 g maslaca

    4 žumanca

    1 kesica praška za pecivo

Nadjev:

    4 bjelanca

    100 g šećera

    1 kašika ekstrakta vanile

    400 g grčkog jogurta

    400 g kisele pavlake

    50 g oštrog brašna

    250 g borovnica (ili nekog drugog sezonskog voća)

Priprema:

Hladan maslac izmrvite u brašnu, potom dodajte žumanca i prašak za pecivo. Zamijesite prhko, nešto tvrđe tijesto.

Ostavite ga u frižideru oko 20 minuta dok pravite nadjev.

Bjelanca umutite u snijeg, umiješajte ekstrakt vanile, oštro brašno, grčki jogurt i kiselu pavlaku.

Uključite rernu na 185 stepeni da se zagrije.

Polovinu prhkog tijesta razvaljajte ili ako vam je lakše, prstima utisnite u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara.

Na tijesto izlijte nadjev i rasporedite borovnice, pa preostalu polovinu tijesta izrendajte.

Stavite u rernu i pecite oko 45 minuta. Za vrijeme pečenja će pita nabubriti, ali će se izravnati kada se ohladi. Preko pospite malo šećera u prahu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 09:10