Sastojci:
– 4 jaja
– 260 g šećera
– 2 vanil šećera
– 1,6 dl ulja
– 1,5 dl iscijeđenog soka od pomorandže
– korica od jednog limuna (organskog)
– malo ruma
– 1 prašak za pecivo
– 330 g mekog brašna
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanil šećer, pa dodati ulje i iscijeđeni sok od pomorandže. Ako imate organski limun, dodajte i koricu (od jednog limuna).
Zatim dodati malo ruma, i na kraju umiješati brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Smjesu izliti u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći na 180 stepeni od 45 do 55 minuta dok lijepo porumeni i lagano se odvoji od stranica kalupa.
Poslužiti kuglof posut šećerom u prahu, a po želji možete preliti čokoladnom glazurom od bijele ili crne čokolade.
(Coolinarka)