Sastojci:
2 krupna jaja
150 g šećera
1 vanil-šećer
150 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
80 g rastopljenog putera
100 ml jogurta
rendana korica od 1/2 limuna
sok od 1/2 limuna
Za krem:
250 ml slatke pavlake
1 kašika kisele pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 šolja pasiranog šumskog voća
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati rastopljeni puter, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješati sok i rendanu koricu limuna.
U kalup za mafine rasporediti papirne korpice i razliti u njih pripremljenu smjesu, ali ne sasvim do kraja pošto će tijesto tokom pečenja nadoći. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200°S oko 20 minuta dok mafini blago ne porumene.
Za pripremu krema umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku i voće, te izmiksati.
Krem prebaciti u poslastičarski džak. Preko ohlađenih mafina istisnuti pripremljeni krem i dekorisati ga kupinama. Čuvati na hladnom do posluženja.
Savjet: Za spravljanje krema možete koristiti i drugu vrsto bobičastog voća po želji.