Sastojci:
Tijesto:
250 grama glatkog brašna
pet grama praška za pecivo
prstohvat soli
60 grama šećera u prahu
100 grama omekšalog maslaca
tri žumanca
tri kašike kiselog vrhnja
Krema:
dva praška za puding od vanile
200 grama šećera
500 mililitara mlijeka
800 grama milerama
400 grama smrznutog šumskog voća
Crveni preliv:
dva pakovanja crvenog preliva za torte
četiri kašike šećera
500 mililitara vode
Priprema:
U velikoj posudi sipati brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u prahu. Kratko promiješati pa ubaciti maslac, žumance i kiselo vrhnje. Umijesiti glatko tijesto, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru 45 minuta da odmori.
Kalup ili tepsiju namastiti i pobrašniti. Nakon 45 minuta izvaditi tijesto iz frižidera, prebaciti ga u tepsiju ili kalup i u njemu razvaljati čašom ravnomjerno do krajeva.