Sastojci za podlogu za tortu:
-120 grama mljevenih pistaća
-120 grama brašna od badema
-60 grama kakao praha
-50 grama javorovog sirupa
-prstohvat soli
Sastojci za kremu:
-300 ml kokosovog vrhnja za šlag
-300 grama tamne čokolade
-250 grama maslaca od pistaća
-prstohvat soli
-pistaći za ukrašavanje
Priprema:
Kalup za tortu prekrijte papirom za pečenje, a zatim u zdjeli promiješajte mljevene pistaće, brašno od badema, kako prah, so I javorov sirup. Smjesu ravnomjerno utisnite u kalup, a zatim preko podloge premažite maslac od pistacija. Kalup stavite u frižider na sat do dva.
Zagrijte kokosovo vrhnje, a zatim ga prelijte preko sitno nasjeckane tamne čokolade i pustite da odstoji minut do dva. Zatim miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete glatku kremu.
Ganache prelijte preko podloge i maslaca od pistacije i zatim sve vratite u frižider na oko četiri sata. Tortu ukrasite pistaćima i poslužite.