/ -SHUTTERSTOCK
17/09/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pripremite pečene kruške sa medom i cimetom

Priprema ovog jednostavnog deserta nije samo način da iskoristite sezonsko voće, već i prilika da uživate u zdravim i ukusnim slasticama.

Ovaj recept je kombinacija jednostavnosti i topline ukusa. Spoj meda i cimeta nadopunjuje prirodnu slatkoću krušaka, stvarajući desert koji podsjeća na djetinjstvo.

Potrebni sastojci:

četiri kruške, dvije kašike meda, jedna kašika cimeta, sok od pola limuna, jedna kašika maslaca

Priprema:

Zagrijte peć na 190 stepeni. Kruške operite, prepolovite po dužini i malom kašikom. Prepolovljene kruške posložite u posudu za pečenje s prerezanom stranom prema gore. Prelijte ih limunovim sokom kako ne bi potamnile.

U maloj posudi pomiješajte med i cimet. Smjesu ravnomjerno rasporedite preko krušaka. Na svaku polovicu kruške stavite mali komadić maslaca. Pecite 25 do 30 minuta, ili dok kruške ne omekšaju i lagano se karameliziraju na rubovima.

Kruške poslužite tople, same ili s kuglom sladoleda od vanile.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 00:33