/ SHUTTERSTOCK-ANNA_PUSTYNNIKOVA
06/09/2025 u 17:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Recept za jesenji tart sa orasima i medom

Naučite kako da napravite jesenji tart sa orasima, medom i prhkim tijestom. Jednostavan recept za sočan kolač koji miriše na jesen i praznike.

Ništa ne miriše na jesen kao svježi orasi i med. Ovaj tart spaja prhko tijesto sa bogatim filom od oraha, pavlake i malo likera, što mu daje posebnu aromu. Jednostavan je za pripremu, a izgleda svečano i prefinjeno.

Sastojci:

1 prhko tijesto (domaće ili kupovno)

180 g jezgra oraha

150 g meda

100 g slatke pavlake

40 ml likera sa ukusom pomorandže (ili konjaka po želji)

Priprema:

Pripremite podlogu

Razvucite prhko testo i pažljivo ga stavite u kalup za tart. Probodite ga viljuškom na nekoliko mjesta da se ne podiže tokom pečenja.

Blanširajte tijesto

Pecite praznu koru 10 minuta na 180 °C dok blago ne porumeni.

Napravite fil

U šerpici ugrijte med i slatku pavlaku dok se lijepo ne sjedine. Dodajte sitno sjeckane orahe i liker, pa promiješajte.

Napunite i pecite

Sipajte fil preko polupečene kore i ravnomjerno rasporedite. Vratite tart u rernu i pecite još 15–20 minuta na 180 °C. Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi prije sječenja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
TARTMEDORASI
05. decembar 2025 22:27