S obzirom na to da se svježe mogu naći svega dva mjeseca, sada je trenutak da isprobamo brojne recepte. Odlično se miješaju sa čokoladom i sa šlagom, a šta mislite o piti sa jagodama.
Sastojci:
230 g brašna, šolja šećera, 2 dl jogurta, 1 dl ulja, 3 jaja, vanilin šećer s aromom burbona, malo ulja, 1∕2 kesice praška za pecivo,
limunova korica, 350 g jagoda.
Način pripreme:
Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, pa im dodajte jogurt, ulje, brašno s praškom za pecivo i narendanu koricu limuna.
Sve to umiješajte, pa špatulom u to dodajte umućeni snijeg od belanaca. Zagrijte rernu na 200° C.
Premažite okrugli kalup za torte maslacem i pospite brašnom. Izlijte smjesu i po njoj ravnomjerno posložite polovine jagoda.
Pitu pecite oko 25 minuta. Izvadite je iz rerne i ostavite u kalupu da se hladi. Nakon što se skoro ohladila, izvadite je pažljivo iz kalupa i stavite na tanjir za posluživanje.