Mafini s amalinama i bijelom čokoladom / - SHUTTERSTOCK
28/05/2024 u 13:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Recept: Mafini sa bijelom čokoladom i malinama

Ako volite kombinaciju slatkog voća i bijele čokolade, ovi sočni mafini sa malinama su savršeni izbor za vas. Kombinacija svježih malina sa kremastom belom čokoladom pružiće vam neodoljivu poslasticu koju ćete želeti da dijelite sa svima.

Sastojci:

2 jaja, 100 ml mlijeka, 150 g margarina ili putera, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g brašna, prstohvat soli, pola kesice praška za pecivo, 150 g bijelih čokolada (isjeckanih na manje komadiće), 200 g malina.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusa i pripremite kalupe za mafine. U jednoj posudi umutite jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne postane pjenasta. U drugoj posudi otopite margarin ili puter, a zatim dodajte mlijeko i dobro promiješajte. U trećoj posudi pomiješajte brašno, so i prašak za pecivo. Postepeno dodajte suve sastojke u smjesu sa jajima, uz miješanje. Dodajte smjesu sa margarinom i mlijekom i sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte isjeckane bijele čokolade i maline, pa lagano promiješajte da se sve sjedini. Smjesu rasporedite u kalupe za mafine, napunite ih do 2/3. Pecite mafine u prethodno zagrijanoj rerni oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se malo ohlade prije posluživanja.

Sočni mafini s jabukom savršen desert

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 21:20