
Sastojci:
4 jaja
15 g kokosovog ulja ili neslani puter, rastopljen
1 kašičica ekstrakta vanile
150 g bademovog brašna
100 g ksilitola ili zaslađivač po vašem izboru
30 g kakao praha
¼ kašičice sode bikarbone
120 ml bademovog ili kokosovog mlijeka
1 kašičica jabukovog sirćeta
pola kašičice praška za pecivo
Za preliv
250 g grčkog jogurta
1 kašičica kakao praha
1 kašičica zaslađivača ksilitola
Priprema keto torte:
Isprobajte recept za keto čokoladnu tortu i uvjerite se koliko je ukusna.
Za preliv, sipajte jogurt na komad gaze ili muslina, stavite u sito postavljeno iznad posude i ohladite najmanje 2 sata ili preko noći. Umutite procijeđeni jogurt sa kakaom i ksilitolom i vratite ga u frižider.
Zagrijte rernu na 180 stepeni. Papir za pečenje pokvasite, zgužvajte, iscijedite a potom njime obložite kalup za torte prečnika 22cm.
Odvojite bjelanca od žumanaca pa bjelanca umutite u čvrst snijeg. Pomiješajte žumanca, kokosovo ulje i vanilu u činiji. Dodajte bademovo brašno, ksilitol, kakao, bikarbonu, mlijeko i sirće. U tu smjesu zatim umutiti bjelanca i prašak za pecivo, pa sipati u pleh.
Pecite 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi prije nego što izvadite iz kalupa. Stavite na tanjir i nanesite preliv odozgo. Pospite kakaom.
(Stvar ukusa)
Коментари (0)
Оставите свој коментар