
Sastojci:
pileća krilca 500 gr
pšenično brašno 300 gr
suncokretovo ulje 1 l
voda
soli po ukusu
dimljena paprika 2 kašičice
ljuti čili 2 kašičice
suvi beli luk 2 kašičice
suvi đumbir 2 kašičice
crni biber 2 kašičice
kim 2 kašičice
korijander 2 kašičice
Način pripreme:
Podijeliti pileća krilca na komade.
Staviti ih u posudu sa marinadom koja se sastoji od vode i kompleta začina (so, paprika, čili, kim, korijander, crni biber, bijeli luk, đumbir). Ostavite sa strane da se krilca mariniraju (poželjno i do sat vremena).
Pomiješajte brašno sa istim setom začina. Ovom mješavinom dobro premažite mariniranu piletinu i uronite je u posudu sa vodom na 30 sekundi.
Izvadite iz vode i uvaljajte u prezle. Pržite krilca u dvije faze, na suncokretovom ulju. Prvo, samo dok ne porumeni i ostavite na stranu pet minuta. Zatim ponovo pržite, ali dok se meso potpuno ne skuva.
Poslužite ih uz omiljeni umak po želji