Priprema ovog deserta je vrlo jednostavna i zahtijeva samo nekoliko osnovnih sastojaka.
Sastojci:
200 grama šećera
200 grama oraha, lješnika ili badema
jedna kašika maslaca
listovi oblande
Priprema:
U širokoj tavi zagrijte šećer na srednjoj temperaturi dok se ne otopi i dobije zlatno-smeđu boju. Kad je šećer potpuno otopljen, umiješajte sitno sjeckane ili mljevene orahe (ili druge orašaste plodove).
Brzo promiješajte kako bi se dobro obložili karamelom. Nakon toga, dodajte maslac jer će on olakšati izlivanje smjese i dati blago kremastu notu.
Vruću smjesu izlijte na list oblande i poravnajte kašikom i ponovo preklopite drugim listom oblande. Ako nemate ili ne želite koristiti oblatnu, smjesu možete izliti i na papir za pečenje ili silikonsku podlogu. Kad se potpuno stvrdne, oštrim nožem narežite je na manje komade.
