Potrebni sastojci:
tri čvrsta jogurta, 120 grama šećera u prahu, jedan vanillin šećer, šest listića želatina, dvije pavlake za šlag, 400 do 500 grama malina
Za podlogu potrebno vam je 125 grama rastopljenog maslaca, 250 grama prhkog keksa, dvije kašike smeđeg šećera
Priprema:
Kekse sameljite, pomiješajte sa šećerom te dodajte rastopljeni maslac. Smjesu stavite u kalup željenog prečnika i pecite od tri do pet minuta na 180 stepeni, zatim ostavite podlogu da se ohladi.
Jogurt i šećer izmiksajte, prema uputstvu pripremite želatin i dodajte jogurtu. Mikserom izmiksajte šlag, dodajte ga u krem i sve izmiješajte. U kalup s podlogom od keksa dodajte maline, prelijte ih kremom i stavite u frižider preko noći. Po želji je nakon hlađenja možete krasiti svježim malinama ili napraviti preljev od bobičastog voća.
