Sastojci
2 jaja
4 kašike maslaca, otopljenog
200 g fino mljevenih badema
40 g smeđeg šećera
10 g bourbon vanilin šećera
4 kašike slatke pavlake ili Mascarponea
240 g svježih trešanja, očišćenih
Priprema
Zagrijte rernu na 200 Celzijusovih stepeni. Pripremite četiri manje keramičke zdjele za pečenje, premažite ih s malo otopljenog maslaca pa ostavite sa strane.
Trešnje očistite od peteljki i koštica.
U zdjeli pomiješajte maslac sa šećerom i vanilinim šećerom, dodajte jaja i pavlaku ili Mascarpone. Na kraju dodajte fino mljevene bademe pa smjesu dobro istucite mikserom dok se svi sastojci ne spoje.
Smjesu izlijte u pripremljene zdjelice. Po vrhu poslažite očišćene trešnje, neke čak možete i utisnuti u tijesto.
Pecite 20-ak minuta, odnosno dok vam se ne uhvati zlatna korica na vrhu.
Servirajte mlako.
