/ -VECERNJI.HR
07/05/2025 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trešnje u aromatizovanom tijestu

Šaka svježe ubranih trešanja i njihov neodoljivi ukus učiniće da sva čula uživaju, a možete ih dodati i u razne deserte kojima ćete sigurno zadovoljiti ukuse cijele porodice. Donosimo vam recept za trešnje u aromatizovanom tijestu od badema i bourbon vanile.

Sastojci

2 jaja

4 kašike maslaca, otopljenog

200 g fino mljevenih badema

40 g smeđeg šećera

10 g bourbon vanilin šećera

4 kašike slatke pavlake ili Mascarponea

240 g svježih trešanja, očišćenih

Priprema

Zagrijte rernu na 200 Celzijusovih stepeni. Pripremite četiri manje keramičke zdjele za pečenje, premažite ih s malo otopljenog maslaca pa ostavite sa strane.

Trešnje očistite od peteljki i koštica.

U zdjeli pomiješajte maslac sa šećerom i vanilinim šećerom, dodajte jaja i pavlaku ili Mascarpone. Na kraju dodajte fino mljevene bademe pa smjesu dobro istucite mikserom dok se svi sastojci ne spoje.

Smjesu izlijte u pripremljene zdjelice. Po vrhu poslažite očišćene trešnje, neke čak možete i utisnuti u tijesto.

Pecite 20-ak minuta, odnosno dok vam se ne uhvati zlatna korica na vrhu.

Servirajte mlako.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. decembar 2025 01:02