/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-ARTISTEER
16/09/2024 u 14:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Razlivena pita od bundeve jesenji specijalitet

Zbog visokog sadržaja budneve, bundevara je bogata vlaknima, vitaminima (poput vitamina A, C i K), mineralima (kao što su kalijum i gvožđe) i antioksidansima.

Sastojci:

300 grama bundeve

100 grama šećera

250 grama griza

250 mililitara jogurta

10 grama vanilin šećera

prašak za pecivo

šećer u prahu za posipanje

muskatni orašćić ili cimet po ukusu

Priprema:

Prethodno zagrijte rernu na 180°C.

Operite bundevu, odsjecite vrh i odstranite seme. Zatim, izrandajte bundevu i pospite šećerom, pa neka odstoji 10-15 minuta.

U velikoj činiji, pomešajte griz, vanilin šećer, jogurt, začine i prašak za pecivo dok ne dobijete glatku masu.

Dodajte rendanu bundevu i dobro promiješajte.

Sipajte smjesu u podmazanu tiganj ili pleh.

Pecite bundevaru u prethodno zagrijanoj rerni oko 35 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i čvrsta na dodir.

Izvadite bundevaru iz rerne i ostavite je da se ohladi prije sječenja na kriške.

Poslužite sa kuglom sladoleda ili šlagom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 14:59