
Sastojci:
1 kg paprika
1 kg krompira
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
1 paradajz
sveži peršun
2,5 dl paradajz pirea
1,5 dl vode
so
biber
suvi začin (vegeta)
Priprema:
Krompir i šargarepu oljuštite, pa ih izrendajte. Crni luk i paradajz sitno isijecite i dodajte smjesi sa krompirom. Peršun takođe isjeckajte i sipajte u fil. Dodajte so, biber i vegetu, promiješajte i ostavite da se ocijede od viška tečnosti.
Paprike operite i skinite im peteljke. Posudu u kojoj ćete peći paprike podmažite sa malo ulja. Počnite da punite paprike sa filom od krompira, a zatim ih slažite u pleh ili tepsiju. Višak fila sipajte između paprika.
Peći na 200 stepeni 45 do 60 minuta, s tim da prvih 30 minuta budu poklopljene folijom, a na kraju pečenja otkrivene.
Komentari (0)
Ostavite svoj komentar