/ - FOTO: PRINTSCREEN
10/08/2023 u 20:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rolnice od tikvica i patlidžana sa šunkom i sirom

Odlične su i tople i hladne

Sastojci

250 g kvalitetne kuvane šunke

250 g topljenog sira (gauda, mocarela...)

1 velika tikvica (oko 450 g)

1 veliki patlidžan (oko 450 g)

400 g sjeckanog paradajza iz konzerve

1 kašičica origana

3 kašike maslinovog ulja

so biber

svjež bosiljak

Priprema

Patlidžan i tikvice operite, osušite kuhinjskim peškirima, pa isijecite po dužini na tanke kriške (debljine otprilike 5-6 milimetara).

U širokom tiganju zagrijte malo maslinovog ulja i propržite patlidžane i tikvice da omekšaju i poprime zlatno braon boju (po nekoliko minuta sa svake strane). Ređajte ih na tanjir u jednom sloju, posolite i ostavite da se ohlade.
 

U činiji dobro pomiješajte sjeckani paradajz iz konzerve, so, origano i malo maslinovog ulja.

Na jednu krišku tikvice stavite parče fine šunke isječene na pola, dodajte parče sira, takođe prepolovljene, i uvijte rolat. Uradite isto sa patlidžanom. Iskoristite sve pripremljene kriške tikvica i patlidžana.

Pripremljen paradajz sos sipajte u posudu za pečenje i poređajte kiflice okomito, tako da umotani dio povrća, šunke i sira bude okrenut nagore.

Pospite malo svežeg mljevenog bibera.

Stavite u zagrijanu rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta. Poslednjih 5 minuta pečenja možete povećati temperaturu i uključiti gril rernu da sve lijepo porumeni.

Ostavite da se rolnice ohlade najmanje 10 minuta prije serviranja. Ukrasite listovima svježeg bosiljka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. novembar 2024 22:15