/ - FOTO: PEXELS
23/08/2023 u 06:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Recept za hljeb koji se ne mijesi

Hljeb koji ćete obožavati

Sastojci:

– 420 g pšeničnog brašna

– 400 ml mlake vode

– 2 kašičice morske soli

– 2 kašičice instant-kvasca u prahu

Priprema:

Pomiješajte suve sastojke u velikoj činiji: brašno, morsku so i instant kvasac.

Sipajte toplu vodu u brašno i miješajte sastojke dok se ne sjedine. Tijesto će biti vlažno.

Pokrijte tijesto pamučnom krpom i pustite ga da narasta oko dva sata.

Kada istekne ovo vrijeme, zagrijte rernu na 220 stepeni zajedno s poklopljenom posudom od livenog gvožđa stavljenom unutra.

Pobrašnite veliki komad papira za pečenje i na njega prebacite nadošlo tijesto. Oblikujte kuglu. Nožem zarežite gornji dio tijesta na par mjesta.

Stavite tijesto s papirom u zagrijanu posudu i stavite u rernu poklopljeno 35 minuta.

Otklopite poklopac i pecite hleb još 10-ak minuta da korica dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Pustite da se hljeb ohladi do kraja, odnosno bar 30 minuta prije nego što ga isiječete.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. novembar 2024 13:00