/ - SKRINšOT.: TIK TOK
29/06/2023 u 01:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kako osvježiti papuče i sandale?

Ako su sandale prilično uprljane i neprijatnog su mirisa, ostavite spremljenu mješavinu na njima oko 24 sata, a zatim je uklonite čistom krpom

Ravne ljetnje sandale ili papuče su nešto što svaka žena ili muškarac imaju u svom cipelaru, prije svega zbog praktičnosti, jer vreli dani zahtjevaju komfornost.

Koža na taj način diše i stopala su u komotnom okruženju tako da je otvorena obuća za vrele ljetnje dane pravi melem, prenose Nezavisne.

Međutim, ono na šta mnogi ne obraćaju pažnju jeste to kako one počnu da izgledaju poslije nekog vremena kada se duže nose, kao i na činjenicu da zasigurno počnu da svojim „mirisom“ guše okolinu.

@walkriteshoes ✨How To Clean Your Smelly @BIRKENSTOCK Sandals✨ #birkenstocks #fyp #howto #howtotiktok ♬ Daylight - Harry Styles

Iako mnogi tako iznošenu obuću bace posle nekog vremena, kada primjete da je previše isprljana i neuredna, jedna gospođa je putem društvenih mreža objasnila kako one mogu da preko noći postanu kao nove. Jedan kuhinjski sastojak prema njenim riječima zapravo čini čuda za izgled obuće, a uz njegovu pomoć sve sandale i papuče možete vratiti u život i sa njih ukloniti neprijatne mirise.

Žena je u videu istakla kako ju je mnogo ljudi pitalo na koji način čisti prljave uloške na sandalama i objasnila da ona u tom procesu koristi samo sodu-bikarbonu i vodu.

Ona je napravila magičnu mješavinu, promiješala je četkicom za zube, otvorila kaiševe i krenula sa trljanjem i dubinskim čišćenjem uložaka. Ako su sandale prilično uprljane i neprijatnog su mirisa, ostavite spremljenu mješavinu na njima oko 24 sata, a zatim je uklonite čistom krpom.

Ipak, da bi proces uspio kako je navela žena, sandale ne treba izlagati Suncu, niti ih stavljati pod vodu da se isperu. Dovoljno je samo ih očistiti krpom. Najbolji način da se osuše jeste da ih čuvate unutra. Ako i dalje smrde, trebalo bi ponoviti postupak, piše Krstarica.

Postoje i druge opcije ukoliko se radi o nekom drugačijem materijalu obuće. Naime, ako je ona od antilopa, napravljenu smesu na sandale možete nanijeti ubrusom jer četka nije predviđena za tu vrstu materijala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:28