Slavlje Francuskinja / -FOTO: EPA
06/08/2024 u 19:52 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Francuska i Švedska zakazale prvo polufinale

Bez iznenađenja u četvrtfinalnim duelima u Lilu

Francuska i Švedska zakazale su prvo polufinale na olimpijskom turniru rukometašica i pridružile se Danskoj, koja je u matineu u Lilu slomila Holandiju (29:25). 

Olimpijske i svjetske šampionke, Francuskinje mučile su se protiv Njemačke, ali su ipak uspjele da opravdaju ulogu favorita, upisale i šestu pobjedu (26:23) i zadržale maksimalan učinak. Tamara Horaček sa sedam golova, te Estel Nze Minko i Laura Flips sa po četiri pogotka predvodile su Francusku do trijumfa, dok je kod Njemica sa sedam najefikasnija bila Emili Bolk.

Još više se mučila Švedska, koju je 15 sekundi dijelio od eliminacije. Mađarska je vodila sa 29:28, a onda je nakon tajm-auta Nina Kopang pogodila za 29:29 i odvela meč u produžetke. U dodatnih 10 minuta selekcija "tri krune" je dominirala i slavila sa 36:32 (29:29, 16:15).

Johana Bundsen je blistala na golu Šveđanki sa čak 22 odbrane, Nina Kopang postigla je sedam pogodaka, a po šest su dale Lin Blom, Natali Hagman i Elin Hanson. U selekciji Mađarske Katrin Klujber je bila najefiksanija sa 11 golova.

Posljednje četvrtfinale od 21.30 čaova igraju Norveška i Brazil.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:14