Noa Lajls / -FOTO: EPA
09/08/2024 u 11:39 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lajls: Izuzetno sam ponosan na sebe

Američki sprinter zadovoljan je bronzanim odličijem u trci na 200 metara

Amerikanac Noa Lajls domogao se bronzane medalje u trci na 200 metara, uprkos tome što je imao problem sa korona virusom.

 -Imam kovid. Pozitivan sam bio na testu u utorak, u pet časova. Probudio sam se usred noći osjećajući jezu, bolove u grlu. Posle pozitivnog rezultata brzo sam otišao u karantin, u hotel nadomak olimpijskog sela, gdje sam dobio zakonski dozvoljene lijekove. Želio sam da trčim, odvojili smo se od svih i pokušali da idemo rundu po rundu. Znao sam da bih za pobjedu morao da dam sve od sebe, od početka. Nisam imao vremena da čuvam snagu, to je bila strategija i definitivno je uticala na moju trku. Izuzetno sam ponosan na sebe, što sam izašao na stazu i osvojio bronzu uz kovid.-kazao je olimpijski šampion na 100 metara. 

Otkrio je Lajls i da su postojeći zdravstveni problem on i njegov tim prikrivali. 

-Nijemo željeli da se svi uspaniče već da budem u mogućnosti da se takmičim. Htjeli smo da to bude što diskretnije, jer ne želite da kažete svojim protivnicima da ste bolesni. Zbog čega biste im dali prednost-istakao je Lajls. 

Imao je priliku Amerikanac da postane prvi atletičar koji će objediniti zlatna odličija na 100 i 200 metara još od Juseina Bolta, kome je to uspjelo 2016. godine u Rio de Žaneiru. Međutim, za taj podvig moraće da sačeka neku sljedeću priliku. U sinoćnoj trci zlato je pripalo Letsileu Tobogu iz Bocvane, dok je srebro osvojio predstavnik SAD-a Keni Bednarek.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI 2024NOA LAJLS
18. septembar 2024 03:49