Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZVJEŠTAJ OMBUDSMANA ‘‘DANA‘‘ ZA NOVEMBAR 2021.

SEDMI MJESEC BEZ ŽALBI

Ni u novembru mjesecu, ombudsman nije dobio nijednu žalbu čitalaca ''Dana'', što je sedmi mjesec zaredom kako oni nijesu imali potrebu da se obraćaju zaštitniku svojih prava iz domena poštovanja i primjene Kodeksa novinara/novinarki Crne Gore.

AKTIVNOSTI OMBUDSMANA ''DANA'': Na Faukltetu političkih nauka u Podgorici, na studijskom progamu za novinarstvo, 12. novembra, ombudsman ''Dana'' učestvovao je u promociji ''Smjernica za razumijevanje i implementaciju dužne novinarske pažnje'', zajedno sa Paulom Petričević, ombudsmankom ''Vijesti'' i ''Monitora'', Anetom Spaić, članom Komisije za monitoring i žalbe Medijskog savjeta za samoregulaciju i Rankom Vujovićem, izvršnim sekretarom Medijskog savjeta za samoregulaciju. Njih četovoro su i autori ovih Smjernica , koje su nastale kao dio UNESKO-EU projekta ''Izgradnja povjerenja u medije u Jugoistočnoj Evropi i Turskoj –Faza 2''.

   Na poziv generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore Borisa Raonića, ombudsman ''Dana''  prisustvovao je Akademskoj tribini ''150 godina novinarstva u Crnoj Gori, koja je održana 25. novembra u hotelu ''CEU'' u Podgorici. Tribina je organizovana u  sklopu obilježavanja 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, a u susret 27. novembru, kada se obilježava 77 godina Radija i 57 godina Televizije Crne Gore. Na skupu se govorilo o značaju crnogorskog novinarskog nasleđa i savremenim izazovima na medijskoj sceni Crne Gore. Javni servis RTCG, tribinu je organizovao u saradnjii sa Univerzitetom Crne Gore, Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti, Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija, i Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

                                                                                                                    Ombudsman ''Dana''

                                                                                                                         Ilija Jovićević

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:56