Људмила Воробјова говорила стихове на руском / -Д.К.
28/10/2021 u 17:34 h
Vera SamolovVera Samolov
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђачка трибина у ОШ "Саво Пејановић" стиче све већу популарност

У подгоричкој Основној школи "Саво Пејановић", у оквиру редовне "Ђачке трибине у 17", проф. др Драган Копривица је за ученике приредио концерт и вече стихова, а гошће су биле глумице Студентског театра, пјесникиња Данијела Јовановић и др Људмила Воробјова.

Трибину је отворио директор, мр Зоран Ђукић, исказавши задовољство што ђачка трибина стиче све већу популарност међу ученицима, и што још неке основне и средње школе почињу са организовањем сличних манифестација.

У уводном дијелу вечери пјесникиња Данијела Јовановић је ученицима говорила своје пјесме најавивши своје поетско вече на сљедећој трибини, а Људмила Воробјова рецитовала стихове за дјецу на руском, уз коришћење лутака.

image

Концерт у ОШ "Саво Пејановић" у Подгорици

-ДК

Током концерта Копривица је активно комуницирао са ученицима. На почетку је говорио поезију за младе, и афоризме, који су изазвали буру смијеха, а потом на хармоници свирао популарне старе народне пјесме. Затим је a capela пјевао изворне црногорске пјесме, старе српске, хрватске, италијанске и руске незаборавне рефрене, а уз музичку пратњу, извео је неколико савремених фолк хитова, што је наишло на одличан пријем код ученика, који су пјевали заједно са њим.
Након извођења представе Студентског театра „Могу ли Вам помоћи“, књижевних вечери Милице Бакрач и Балше Брковића, затим представљања боксерске легенде, Миодрага Перуновића, инструменталних наступа ученика Основне школе „Саво Пејановић“, као и вечери „Караока“, концерт Копривице са гостима  већ је седми програм „Ђачке трибине у 17“, која, у оквиру ваннаставних активности, наставља са радом, уз учешће афирмисаних личности из културе и спорта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 19:54