Demokrate: Vlada nastavlja smjeme naših kadrova / - NET
29/06/2023 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Demokrate Zeta bivšem DF-u: Unaprijed znate da ste razloge za razrješenje Krstovića izmislili

Iz Demokratske Crne Gore ističu da je nedopustivo prema građanima Zete podnijeti zahtjev za razrješenje, zatražiti sjednicu Skupštine, a onda putem medija obavijestiti predsjednika Skupštine da sjednici ipak nećete prisustvovati

– Reagujemo na vaše saopštenje isključivo kako bi naglasili važnost zajedničkog interesa novoformirane opštine i građana Zete. Ističemo da su Demokrate s ponosom predložile gospodina Luku Krstovića za predsjednika Skupštine opštine Zeta i s ponosom do kraja ostajemo pri tom predlogu – navodi se u reagovanju te partije.

Demokrate će, kako poručuju, "sa svojim kadrovima i političkim integritetom biti dio vlasti u Opštini Zeta ili neće biti, "jer naše kadrove bez obzira na većine ili manjine neće birati bilo ko osim Opštinski odbor Demokrata Zeta, a ovaj Opštinski odbor je već izabrao, vama ostavljamo da zajedno sa DPS-om odlučite da li će Luka Krstović voditi najviše zakonodavno tijelo opštine Zeta u narednom periodu ili će Demokrate biti opozicija u lokalnom parlamentu".

– Njegov neupitni insitucionalni profesionalizam, poznavanje propisa, ugled i znanje nedvosmisleno ga kvalifikuju za tu funkciju. Svi pokušaji diskreditacije koji dolaze od strane pojedinaca su beznačajni, jer su naši odbornici, zajedno s vašim, snažno podržali njegovu stručnost i odbacili svaku tvrdnju o kršenju zakona i lokalnih propisa tokom njegovog mandata, što ćemo i dokazati za slučaj eventualnog razrješenja pred nadležnim državnim organima", ističu u reagovanju.

Demokrate pozivaju koalciju Za budućnost Zete (ZBZ) da zajedno prisustvuju sjednici Skupštine Opštine Zeta, sazvanoj na njihov zahtjev kako bi argumentovano razmijenili stavove o svim navodima i razlozima za razrješenje.

– Ako tvrdite da imate apsolutnu parlamentarnu većinu i da vam Demokrate nijesu potrebne, postavlja se pitanje opravdanosti i funkcionalnosti koalicione vlasti u Zeti, te vam je to razlog više da dođete na sjednicu i glasate za razrješenje predsjednika SO Zeta, jer na politiku ucjena i omalovažavanja nikada pristati nećemo kakva god cijena trebala biti. To smo jasni dokazali za sve ove godine i decenije časne, dostojanstvene i beskompromisne političke borbe – zaključuju iz Demokratske Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 12:05