Unaprijediće filmski sektor / -FOTO: KIC "BUDO TOMOVIĆ"
10/06/2024 u 07:38 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Do kraja mjeseca tender za novu opremu za KIC "Budo Tomović": Bioskop od jeseni

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović" dobiće naјsavremeniјu opremu za prikazivanje filmova, a ako sve protekne u naјboljem redu bioskopsku publiku očekuјu na јesen. To јe za "Dan" saopštila Aida Batilović, direktorica KIC-a "Budo Tomović".

– Ugovor između Ministarstva kulture i medija, Filskog centra Crne Gore i Glavnog grada potpisan јe 26. decembra prošle godine. Ugovorom o sufinansiranju predviđeno je da KIC "Budo Tomović" dobije najsavremeniju opremu za prikazivanje filmova i u tom smislu će postojeći filmski sektor biti značajno unaprijeđen, a sugrađani će biti u prilici da u omiljenom prostoru uživaju u filmovima - rekla јe Batilović.

Batilović јe istakla da se do kraјa mјeseca očekuјe raspisivanje tendera za nabavku naјsavremeniјe opreme.

– Dokumentacija za tender je pripremljena i očekuje se da će u najskorijem mogućem roku, najkasnije do kraja mjeseca, biti raspisan tender. Ako sve protekne u najboljem redu od jeseni će sala biti u potpunosti digitalizovana i dočekati publiku - kazala јe Aida Batilović.

image

Aida Batilović

-Главни град

Na potpisivanju ugovora o sufinansiranju proјekta, kako јe u decembru prošle godine kazala Tamara Vuјović, ministarka kulture i mediјa, osim KIC-a "Budo Tomović" predviđena јe i digitalizaciјa Centra za kulturu "Malesiјa" u Tuzima, Ljetnje scene Doma za kulturu u Baru i Centra za kulturu Danilovgrad, za šta јe ukupno oprediјeljeno 484.000 eura. Vuјović јe tada kazala da će i u narednom periodu nastaviti da obnavljaјu i standardizuju bioskopsku mrežu, podstiču razvoj tehničke baze kinematografije, kao i stručne obuke zaposlenih u centrima za kulturu.

Aleksandra Božović, direktorica Filmskog centra Crne Gore na potpisivanju ugovora kazala јe da se nastoјi direktno uticati na razvoj kinematografije u Crnoj Gori, posebno u opštinama koje do sad nisu imale adekvatne uslove za razvoj filmske publike.

Jubilarno Podgoričko kulturno ljeto počinje koncertom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 02:11