/ -
18/02/2022 u 14:25 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гимназија "Слободан Шкеровић" прославила 115 година постојања

У образовном систему Црне Горе Гимназија заузима важно мјесто и симболизује традиционалне вриједности. У овој установи дуже од једног вијека генерације ученика и професора посвећено усвајају нова знања

Гимназија "Слободан Шкеровић" дом је ученика који чине темељ нашег друштва. Тиме је речено колико је важно улагати у Гимназију у људски кадар, педагошке ресурсе, техничке капацитете, просторне оквире школе, казала је вршилац дужности директора школе Биљана Вучуровић на прослави 115 година постојања 

–  Дјеци смо у обавези да пружимо адекватан програм учења, пратећи стандарде друштвеног развоја и златно правило цивилизацијског развитка. Све то јесте наш приоритет. Дијете је мјера среће и мора бити прихваћено и вођено на путу до стицања сигурности и стабилности које је у овим временима драгоцјено и једина значајно за опште здравље појединца. Зато у нашој школи постоје 73 одјељења 2.088 ученика у различитим програмима. Та различитост је наше богатство и како бисмо успјели да сачувамо љепоту индувидуализма, трудићемо се да прилагодимо услове конкурса сензибилитету ученика јер школа управо постоји због њих и захваљујући њима. Гимназија је увијек била пионир у новинама у настави и ваннаставним пројектима – поручила је Вучуровић. 

Програм "Полемика о полемици" припремиле су Мирјана Перовић, Сања Марјановић и Дарија Шћепановић, док је за ликовно рјешење била задужена Горица Брауновић. Рађен је према књизи Матије Бећковића „О међувремену” и поезији Ежена Гилвика. У музичком дијелу изведене су пјесме „Дјевојко мала”, „Круг”, „Живиш у облацима” и „Авици”. 

Програм су публици представили глумци и рецитатори Алда Шаља, Нађа Лаловић, Александар Перовић, Андреа Пајовић, Андрија Старчевић, Ена Беговић, Илија Бошковић, Ида Реброња, Исидора Ђуришић, Јован Мугоша, Јован Фатић, Ксенија Бабовић, Матија Ражнатовић, Маша Вукославовић, Нађа Вуковић, Сара Терзић, Стефан Гверо, Теодора Стијеповић, Бобана Оташевић и Сара Вукотић. На сцени су говорили и ученици из хора Кристина Перовић, Итана Ћетковић, Ива Јововић, Јован Алексић, Марко Павићевић, Исидора Јаблан, Балша Кићовић, Селма Таљановић и Марија Бољевић.  Хор Гимназије су пратили Јован Алексић (клавијатура), Матија Миловановић (бас гитара), Алекса Миловановић (бубњеви), Марко Павићевић (гитара) и Павле Бојовић (гитара).     

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:39