/ -
10/05/2022 u 14:12 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град и Јапан ће интезивирати сарадњу

Састанак је прилика за размjену искустава и мишљења, jер се сви градови овог региона суочаваjу са истовjетним изазовима у овоj области, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник

Постоjе неопходне претпоставке да Главни град и јапанска Агенциjа за међународну сарадњу (JИЦА) наставе активности на интензивирању сарадње, коjа има за циљ модернизациjу jавног превоза у граду, договорено је на састанку представника локалне самоуправе и ове агенције. Представнике ове агенције угостио је Иван Вуковић, градоначелник.

–Jапанска агенциjа за међународну сарадњу jе агенциjа Владе Jапана, одговорна за примjену Владине развоjне подршке, а позната по програмима бесповратне помоћи, као што jе донациjа аутобуса Београду, али и подршка другим градовима региона. Градоначелник Вуковић jе истакао да jе састанак прилика за размjену искустава и мишљења, jер се сви градови овог региона суочаваjу са истовjетним изазовима у овоj области, али и прилика да се размотре конкретни модели подршке – саопштено је из ПГ бироа.

Представник јапанске Агенциjе за међународну сарадњу за Балкан Jiro Takeichi, како су навели из ПГ бироа, саопштио је да Подгорица посвећено ради на модернизациjи ове области, поштуjући и принципе заштите животне средине.

Из ПГ бироа наводе да се градоначелник састао и са Емиром Хота, замjеником министра саобраћаjа Кантона Сараjево, коjи jе казао да jе јапанска Агенциjа за међународну сарадњу дала значаjан допринос Сараjеву кроз експертску подршку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 08:01