Olivera Injac / -DRAZENKA LAKETIC
24/09/2024 u 18:21 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Injac: Stojim iza odluke o besplatnom prevozu

Nakon što budu iscrpljena sva pravna sredstva, u odnosu na postupak koji Agencija za sprečavanje korupcije sprovodi protiv mene kao odgovornog lica, poštovaću odluku i platiti propisanu novčanu kaznu ako je to cijena pogodnosti koju sam svojim postupanjem, omogućila svim građankama i građanima Podgorice, rekla je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice

Njena reakcija uslijedila je nakon što su iz ASK-a saopštili da je Glavni grad donošenjem Odluke o besplatnom prevozu u prigradskom i gradskom linijskom saobraćaju na teritoriji Glavnog grada prekršen član 42, stav 2 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, kao i zloupotrebu javnih resursa tokom kampanje za lokalne izbore. Gradonačelnica Injac je kazala da joj je savjest mirna.

– I to potpuno mirne savjesti, jer smo uvođenjem besplatnog prevoza resurse Glavnog grada ustupili građanima, a ne političkim uhljebima koji su budžet Podgorice decenijama doživljavali kao sopstveni novčanik - kazala je Injac.

Gradonačelnica Injac je napomenula da je tokom 2021. godine utvrđeno da postoji manjak novčanih sredstava prihodovanih po osnovu prodaje elektronskih autobuskih karata zbog čega je bivši gradonačelnik, u namjeri da se zaštiti od propusta prilikom malverzacija, podnio krivičnu prijavu protiv NN lica, a da do danas nisu utvrđene okolnosti pod kojim je nastala šteta po budžet Glavnog grada.

– Od stupanja na dužnost gradonačelnice Podgorice, građani i njihove potrebe su u fokusu mog djelovanja. Svi benefiti koji su u prethodnom periodu bili namijenjeni samo podobnim pojedincima, usmjereni su na sve građane i uprkos javnim pritiscima sigurna sam u ispravnost donijete odluke - kazala je Injac.

Odluku o besplatnom prevozu gradonečelnica je donijela, kako se navodi u saopštenju, nakon pribavljenog mišljenja ASK-a, nakon čega je ono revidirano i pokrenut je postupak kojim se utvrđuju sve okolnosti.

ASK: Odlukom o besplatnom prevozu Glavni grad prekršio Zakon

– Agencija je u saopštenju, koje je danas objavljeno na njihovom sajtu, navela da je utvrđena odgovornost i kršenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Kako i navode iz Agencije, Odluka o besplatnom prevozu privukla je njihovu posebnu pažnju, ali i pažnju javnosti pa ne čudi što je do ovakvog zaokreta došlo nakon pritisaka koji su izazvani od strane političkih aktera kojima su predizborna previranja, ispred interesa građana - piše u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 18:21