Ivan Vukovic / - Ivan Petrović
11/07/2024 u 17:14 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivan Vuković pozvan na saslušanje u SDT

Bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković objavio je da je dobio poziv za saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu po prijavi koju je protiv njega podnio Vasilije Čarapić, odbornik Pokreta Evropa sad.

Riječ je o predmetu iz oktobra prošle godine kada je Čarapić SDT-u podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika, bivšeg direktora Direkcije za imovinu Mladena Ilića, i članova komisije za procjenu vrijednosti građevinskog zemljišta i objekata u imovini Grne Gore jer su prodali dio kružnog toka zarad izgradnje hotela na kružnom toku u Bloku VI.

– Maločas mi je uručen poziv za saslušanje u SDT-u, po tužbi koju je protiv mene podnio V. Čarapić u oktobru 2023. Čarapića sam, nakon toga, tužio za lažno prijavljivanje. Zanimljivo je da rješenje glasi na 8. jul - dan kada sam u Skupštini govorio o radu Tužilaštva. Kao odgovoran građanin koji poštuje državu i njene institucije, ja ću se uredno odazvati pozivu za saslušanje.

Javnosti ostavljam da prosudi da li je činjenica da je pomenuto rješenje, čak devet mjeseci nakon podnošenja prijave, zavedeno baš prije tri dana - koincidencija – objavio je Ivan Vuković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. avgust 2024 07:04