/ - DUSAN DRAGOVIC
04/10/2022 u 16:11 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iz NVO Grin Houm poručuju: Na Sadinama postaviti posude za odlaganje otpada

U neposrednoј okolini Sadina potrebno јe postaviti bolju infrastrukturu za odlaganje otpada i poјačati kontrolu kada su u pitanju lica koјa nepropisno odlažu otpad i sankcionisati ih, saopšteno јe iz nevladine organizacije Grin Houm.

Iz ove nevladine organizacije navode da praksa nepropisnog odlaganja otpada ne jenjava, posebno kada su u pitanju veće zelene površine.

–Dobijali smo više prijava od građana vezano za lokaciju Sadina mjesecima unazad, a otpad ne samo da se neadekvatno odlaže u ogromnim količanama, već se i pali. U februaru ove godine, Čistoća je uklonila do otpada sa dijela ove lokacije. Međutim, prema lokalnim regulativama, ovo društvo je nadležno za javne površine. Livada Sadine je većinom u vlasništvu fizičkih lica koja ne vode brigu o svojim parcelama. Stoga, dolazimo do situacije da to nije ničija nadležnost i da otpad nastavlja da se gomila na ovim lokacijama. Deponije utiču na stanje životne sredine kroz uticaj na kvalitet zemljišta, vode i vazduha, posebno onda kada se otpad na ovim lokacijama pali – navode iz NVO Grin Houm.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:20