/ -
06/12/2023 u 15:20 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konferencija CDPR-a o kontroli pušenja: Hrana nam treba, a ne duvan

Lijepo i korisno predavanje uz razgovor sa učenicima na temu zdrave i pravilne ishrane, kao i štetnosti pušenja održala je Snežana Barjaktarović Labović sa Medicinskog fakulteta

Koliko je duvan štetan po zdravlje priliku da čuju imali su učenici OŠ "Savo Pejanović" na dvadesetoj crnogorskoj konferenciji o kontroli pušenja "Hrana nam treba, a ne duvan” koju je organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Glavnim gradom. 

–Lijepo i korisno predavanje uz razgovor sa učenicima na temu zdrave i pravilne ishrane, kao i štetnosti pušenja održala je Snežana Barjaktarović Labović sa Medicinskog fakulteta. Djeci je rečeno da je neophodna zdrava i pravilna ishrana. Takođe je naglašeno koliko štetno i negativno duvan i pušenje utiču na njih, a istovremeno i sve ostale – saopšteno je iz CDPR-a. 

Iz CDPR-a podsjećaju da nacionalne konferencije o kontroli pušenja organizuju još od 2002. godine, kada je održana prva u Igalu na temu socio - epidemioloških, medicinskih i pravnih aspekata pušenja. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
CDPRPUŠENJE
16. maj 2024 07:12