Мјештани се свакодневно окупљају / -Архива Дана
10/04/2022 u 07:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство планирања поручило мјештанима Горње Горице: Прикључак на булевар кроз измјене ПУП-а

Ми настављамо протесте све до испуњења наших захтјева, поручује Миленко Глушчевић, становник Горње Горице

Захтјев мјештана Горње Горице да им се омогући прикључак на нови булевар биће имплементиран кроз измјене Просторно урбанистичког плана Подгорице, одговор је који је становницима овог насеља упутио Ратко Митровић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма. Становници овог насеља од средине децембра прошле године свакодневно протестују тражећи да се промијени пројекат и да се на раскрсници Улице Бранка Делетића са Улицом Ђура Jакшића гради кружни ток или поставе семафори.

– Обратили сте се овом министарству иницијативом у вези проблема са прикључком на булевар на Никшићком путу, дионица кружни ток- Комански мост. С тим у вези, обавјештавамо вас да ће се захтјев везано за прикључак на булевар иплементирати при изради измјена и допуна Просторно урбанистичког плана Подгорице, при чему ће се остали захтјеви везано за измјену и допуну Детаљног урбанистичког плана Доња Горица 2 узети у разматрање приликом израде планског документа за предметно подручје – пише у одговору који је становницима Горње Горице упутио Ратко Митровић, министар екологије, просторног планирања и урбанизма.

Становник Миленко Глушчевић поручује да ће наставити да се окупљају све до испуњења њихових захтјева.

–Добили смо одговор али не знамо шта ће радити даље. Да ли је киша или сунце ми смо и даље на булевару, протестујемо и даље – поручио је Глушчевић.

Изградња булевара кроз Горњу Горицу донио је бројне невоље становницима овог насеља али и Толоша. Из Агенције за изградњу и развој Подгорице раније је саопштено да је главни пројекат урађен у складу са издатим урбанистичко - техничким условима, по важећим детаљним плановима ДУП Горња Горица 2-зона А, ДУП Горња Горица 3-дио зоне А, ДУП Горња Горица 1 и ДУП "Радоjе Дакић", те да измjене проjекта у смислу планирања кружног тока на раскрсници са Улицом Ђура Драшковића ниjесу могућа.

– Дио Улице Ђура Драшковића jе обухваћен ДУП-ом Толоши 2 коjи ниjе на снази, дакле ниjе примjенљив, а дио улице коjи се укршта с магистралним путем према Даниловграду ниjе обухваћен планским документом, jер се налази у захвату будућег ДУП-а Садине коjи тек треба да се изради. Јасно jе да Главни град ниjе у могућности да изађе у сусрет овом захтjеву – саопштено је раније из Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:53