Уништена улица на Конику / Дан
11/04/2022 u 07:28 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Улице војводе Мирка Петровића двије године чекају 20 метара асфалта

Урађен jе само мањи сегмент у дужини од 20 метара, али је планирано да комплетна улица, заjедно са бочним крацима, добиjе фекалну канализациjу. Радови почињу у јуну, најавили су из Водовода

Мјештани Улице војводе Мирка Петровића скоро двије године чекају да се асфалтира крак од 20 метара. Они кажу да им није јасно због чега је овај дио прескочен када се асфалтирала Улица браће Рибар. Међутим, то није једини проблем. Житељи наводе да су шахте пропале, те да се свакодевно отварају нове рупе. У овом дијелу макадама отежано је кретање и пјешацима и возачима, те позиваји надлежне да што прије реагују.

Из предузећа Водовод су истакли да су радови у Улици воjводе Мирка Петровића рађени у оквиру изградње фекалне канализациjе у Улици браће Рибар.

– Урађен jе само мањи сегмент у дужини од 20 метара, али је планирано да комплетна улица, заjедно са бочним крацима добиjе фекалну канализациjу. С обзиром на актуелне околности, односно расписивање тендерског документа за радове коjи првобитно ниjесу изведени на подручjу Коника, Водовод и Главни град су у сарадњи са KFW банком расписали jавни позив за изградњу планиране канализационе мреже. Отварање понуда очекуjемо почетком маjа, а радове у jуну. У оквиру тога Улица воjводе Мирка Петровића биће у потпуности опремљена фекалном канализациjом и асфалтирана циjелом дужином – кажу из Водовода.

Мјештанин Виктор Милошевић наводи да су улицу оставили раскопану скоро двије године.

– Ужасно је када пада киша, не може без чизама да се прође. Комплетна улица је уска, шахта није изравната са улицом и ко не зна може да уништи ауто. Асфалт је пропада са страна. Реконструкција је пријеко потребна – каже Милошевић.

И Марјан Ђурашај каже да им велики проблем представља раскопана улица.

– Асфалтирана је Улица браће Рибар, а дио наше није. Од када је то раскпано, аутом више не пролазим, јер може да се поцијепа гума или да дође до неког оштећења. Рупе су се отвориле. Улица је прилично прометна, ивице асфалта сваким даном су све горе и треба је у цијелој дужини средити – наводи Ђурашај.

Ђон Паљај сматра да је давно требало санирати улицу.

image

Ђон Паљај

Дан

– Само се крпе рупе које се брзо поново отворе. Не знам због чега посао нијесу до краја завршили. У наше насеље се ништа не улаже, само пред изборе. Страшно је да се парче улице не завршава толико дуго – рекао је Паљај.

И Љиљана Милачић истиче да комплетну улицу треба асфалтирати.

– Све нешто почне да се ради, али никад краја. Улица је уништена, али никога за то није брига – каже Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 15:24