У току градња четврте санитарне каде / -ПГ биро
26/04/2022 u 06:59 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општине Даниловград, Цетиње и Тузи Депонији дугују 539.133 еура

Физичка лица предузећу Депониjа дугују цирка 2,4 милиона, а правна лица нешто више, односно 2,5 милиона еура

На депонију "Ливаде" отпад довозе и одлажу комунална предузећа из Даниловграда, Цетиња и Тузи и од њих предузеће Депонија, на чијем је челу Арсеније Бољевић, за те услуге потражује укупно 539.133 еура.

– Општина Даниловград за депоновање смећа дугује 268.252, Престоница Цетиње 203.148 и Општина Тузи 67.733 еура. Након извршених утужења са овим општинама договорени су споразуми о измиривању дуга у складу са потраживањима фирме Депониjа – саопштили су из градског предузећа Депонија.

Ово градско предузеће има дуговања и од правних и физичких лица. Она износе укупно 4.977.743 еура.

– Дуговања физичких лица према предузећу Депониjа износе 2.405.331 еура, док правна лица дугују 2.572.412 еура – казали су из Депоније.

На депонији "Ливаде" у току је изградња четврте санитарне каде.

– У процесу изградње санитарне каде четири у току jе базично печаћење и прекривање дна каде. До сада jе завршено око 80 процената предвиђених радова и посао тече планираном динамиком – саопштили су из овог градског предузећа.

Вриједност пројекта је 1.319.968 еура без ПДВ-а, а како су раније саопштили из Депоније рок за завршетак радова jе 180 дана од увођења извођача у посао. Главни проjекат за изградњу четврте санитарне каде урадила jе компаниjа "Цивил инжењер".

– Риjеч jе о еколошки и технолошки одрживом проjекату за депоновање чврстог комуналног отпада, коjи посjедуjе и систем за одвођење процjедних вода. Након генерисања депониjског гаса извршиће се набавка бакље за сагориjевање коjа ће имати капацитет и за будуће санитарне каде пет и шест. Дугорочни план предвиђа укупно шест санитарних када на локациjи депониjе Ливаде, а проциjењено jе да ће то бити довољан капацитет до 2050. године. Четврта санитарна када биће изграђена у складу са свим прописаним нормама европске и домаће регулативе. Овим проjектом се рjешава питање одлагање отпада на териториjи Подгорице, али и централне региjе коjа обухвата општине Тузи и Даниловград и Приjестоницу Цетиње – казали су раније из предузећа Депонија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:04