19/05/2022 u 16:22 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Милан Вукотић" прославила 149 година постојања

Награђени су најбољи ученици, као и они који су постигли запажене резултате на бројним такмичењима

Основна школа "Милан Вукотић" обиљежила је 149 година рада и наградила 11 најбољих ђака добитника дипломе "Луча". Диплому "Луча" добили су Анђела Лековић, Анђела Поповић, Елена Поповић, Анастасија Маркуш, Анђела Пиперовић, Хелена Ђуровић, Анђела Раичевић, Теодора Видић, Марија Марковић, Ђорђе Вукчевић и Јана Ковинић. Директорица школе Соња Бјелобрковић истакла је да је када се осврну, било je и тешких и ратних и посебно успјешних година, али ипак оваквих какве су биле претходне двије никад није било никада.

image
-

– Од 1873. године до данас прошло је 149 година. Корона нам је показала да се у животу ништа не може планирати на дуге стазе и да је и мало тога сасвим сигурно. Учинила је и да дјеца учионицу замијене рачунаром и телефоном, преко којих су пратили наставу. Није било лако. Прилагођавали смо се да у насталој ситуацији успјешно одговарамо на задатке који су стављани пред нас. Однедавно је скоро све као што би требало да буде. Очекујемо да ћемо ићи у томе правцу и да у септембру почињемо са школом на прави начин у учионици и са часом који траје 45 минута. Иако је корона пореметила и успорила доста тога није и наше планове. Често говорим како је наша школа велика и да су у великој школи потребе велике. У протеклом периоду били смо свједоци великог успјеха наших ученика, како у наставним, тако и у ваннаставним активностима – навела је Бјелобрковић.

image
-

Награђени су и ученици који су постигли запажене резултате на такмичењима. За учешће на Олимпијади знања из математике награђене су Марија Миа Мараш, Андреј Кујовић, Ања Рајовић, Балша Лазовић, као и њихова наставница, менторка Мира Видић. Школу на државном такмичењу из руског језика представљала је Анђела Раичевић, а њена менторка је наставница Љиља Лубурић.

На Олимпијади знања из биологије прво мјесто освојила је Анђела Раичевић, док је учествовала и Теодора Видић. Њихова менторка је Рајка Ајковић. Захвалницу за прво освојено мјесто на такмичењу Лига основних школа, и друго мјесто на државном нивоу примила је Маја Цеклић, капитен рукометне екипе. За њихове постигнуте резултате заслужни су наставници физичког васпитања Лука Дракић, Душан Ђуровић и Дејан Ђурановић. Посебну захвалницу за хуманост школа је додијелила ученици шестог разреда Анастасији Петровић.

image
-
image
-
image
-

Стихове пјесме "Школа" и "Шта је отац" Драгана Лукића говориле су Калина Маркуш и Нађа Јанковић. Анастасија Петровић ученица шестог разреда пјевала је пјесму "Комарац". Сан Вука Мандушића из "Горског вијенца" говорила је Анђела Лековић, ученица деветог разреда. Ученици петог разреда извели су драмски текст "Биберче". Прваци су извели ритмичку тачку уз пјесму Драгана Радуловића "Дјеца имају право". Стихове Чарлса Буковског говорила је Јована Кажић. Ученица осмог разреда Миа Баљевић побиједила је на такмичењу "Црна Гора у ритму Европе". Шта родни крај и Црна Гора значе за пјесника Благоја Рогача говорила је Лена Брајовић, ученица другог разреда.

image
-

У музичком дијелу програма представили су се Нађа Лађић на флаути, Андреј Секулић и Страхиња Калуђеровић на хармоници, а Јања Маџаровић и Бане Петричевић на гитари. Програм су водили Анђела Раичевић и Немања Дракић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:08