Диплома ”Луча” енергиjа за осваjање нових вриjедности / -
08/06/2023 u 14:31 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оsnovna škola „Savo Peјanović“ uručila 11 diploma „Luča“

Pamtićemo vas, kao dobre matematičare, hemičare, fizičare, biologe ali prije svega pamtićemo vas, kao kvalitetne mlade ljude, koji su svjesno i savjesno obavili svoju misiju u ovoj školi,navodi Zoran Đukić, direktor

Biti u društvu najboljih predstavlja posebnu privilegiju ističe Zoran Đukić, direktor OŠ "Savo Peјanović". Đukić navodi da јe škola uručila 11 diploma "Luča".

– Dobitnici diplome "Luča" su Anja Aćimić,Andrija Ivanović,Jana Ivanović,Nastasija Roganović,Dunja Savović, Anastasija Mugoša, Aleksandra Radunović,Milica Marković, Benjamin Mandić, Lola Cerović i Monika Lakić. Iza njih je mnogo odricanja, rada, truda, vježbanja, riješenih zadataka, naučenih lekcija do perfekcije, da bi stigli do ovog gdje ste sada. Radili su naporno, razvijali svoje intelektualne sposobnosti, trudili ste se da nastavni sadržaj nauče do savršenstva. Istrajali su u istraživanju misterije života i prihvatali mudrosti drugih. Ono što neminovno slijedi, a u šta mi vjerujemo, je da će nastaviti svoj intelektualni i lični razvoj, da će težiti uvijek višem i boljem – kaže Đukić.

Đukić navodi da su polumaturanti spoznali tajne života, da je obrazovanje osnova svega što nas okružuje, da se samo istrajnošću, marljivošću i znanjem može mijenjati svet oko sebe.

– Pamtićemo vas, kao dobre matematičare, hemičare, fizičare, biologe ali prije svega pamtićemo vas, kao kvalitetne mlade ljude, koji su svjesno i savjesno obavili svoju misiju u ovoj školi. "Luča" je nagrada za vaš devetogodišnji rad, trud, posvećenost, predanost, odgovornost, odricanje i istrajnost. Dragi naši mudraci, volio bih da sačuvate posebne ljudske vrline, blagost, nježnost, iskrenost, odanost, dobrodušnost, istinoljubivost, objektivnost, skromnost, prisebnost, tolerantnost i humanist. Da budete dovoljno kreativni, maštoviti, vrijedni, nadahnuti. Da budete dovoljno hrabri da mijenjate svijet i činite ga boljim za sve. Neka "Luča" bude vaša nuklearna pokretačka energija za osvajanje novih naučnih i moralnih vrijednosti, ali i pokretačka energija za savladavanje svih izazova, iskušenja i prepreka što če vas učini izuzetno uspješnim u ovom životnom okruženju – navodi Đukić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:12