/ -
16/02/2022 u 13:04 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ове године откуп парцеле и пројекат за школу на Карабушком пољу

Градња је предвиђена капиталним буџетом, али све зависи од преговора и остале документације. Средства су обезбијеђена, казали су из Министарства просвјете

Државним капиталним буџетом за ову годину опредијељена су средства за школу од 2.000 квадрата на Карабушком пољу. Кредитна средства су обезбијеђена из ЕИБ-а.

– За ову годину је предвиђена израда пројектне документације, откуп земљишта, расписивање конкурса за идејно рјешење и израду главног пројекта. Министарство просвјете, науке, културе и спорта откупиће приватно земљиште. Са власницима парцеле у току су преговори. Градња је предвиђена капиталним буџетом, али све зависи од преговора и остале документације. Средства су обезбијеђена – казали су из Министарства просвјете.

Како је казао Мевлудин Диздаревић, одборник БС-а у Скупштини општине Тузи, каже да је један од примарних циљева његове партије, како на локалном тако и на државном нивоу, изградња основне школе на Карабушком пољу.

– Логично jе поставити питање зашто и на локалном и на државном нивоу. Управо због тога што jе потребно одвоjити надлежности на локалном и на државном нивоу. Приjе пар година буџетом су предвиђена средства за неопходну документациjу, а локална власт у Тузима jе буџетом за 2022. годину предвидjела новац за куповину земљишта намиjењеног за изградњу школе. Дакле, jедан од предуслова изградње школе jесте куповина земљишта, што jе у надлежности Општине, и што ће бити урађено у овоj буџетскоj години. За изградњу jе надлежно министарство, те се искрено надам да неће бити проблема приликом реализациjе проjекта – каже Диздаревић.

Он истиче да је школа пријеко потребна Карабушком пољу, јер би се тиме ријешио проблем оптерећености ОШ "Махмут Лекић" у Тузима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:38