ilustracija / foto dan
21/07/2024 u 11:11 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Parking servis miјenja uslove za rukovodioca preduzeća: Za direktora tri, a ne pet godina radnog iskustva

Odbor direktora Parking servisa pripremio je izmjene statuta preduzeća prema kojima se smanjuju godine radnog iskustva koje budući izvršni direktor treba da ima u poslovima rukođenja, ali i fakultet.

Sadašnjim statutom preduzeća predviđeno je da za izvršnog direktora može biti imenovano lice koje ima tehnički, ekonomski ili pravni fakultet, te pet godina radnog iskustva na poslovima rukovođenja u traženom nivou kvalifikacija. Izmjenama statuta, o kojima će se izjasniti odbornici na sjednici Skupštine 24. jula, predviđeno da je za izvršnog direktora može biti birano lice koje ima VII/1 nivo kvalifikacija obrazovanja - društvene ili tehničko-­tehnološke nauke i tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja u traženom nivou kvalifikacije.

Skupština imenuje v.d. direktora

Preduzećem Parking servis rukovodi Alija Hamzić. Hamzić je do sada na čelu preduzeća bio u v.d. stanju, a odbor direktora je, nakon što je poništen konkurs za izvršnog direktora preduzeća, predložio Skupštini da mu se ponovo odredi v.d. mandat. O predlogu odbora direktora prvo treba da se izjasne članovi odbori za izbor i imenovanja, a ukoliko dobije njihovu saglanost, predlog ide na plenum.

Da je poništen konkurs za izvršnog direktora Parking servisa početkom juča za "Dan" je potvrdio Dragan Koprivica, predsjednik odbora. On je naveo da je konkurs poništen jer od sedam kandidata koliko se prijavilo za ovu funkciju niko nije dostavio kvalitetan program rada preduzeća. Koprivica je tada rekao da je odbor direktora predložio da Alija hamzić obavlja funkciju v.d. direktora do završetka konkursa.

– Ponuđeni programi nisu bili na nivou očekivanja odbora direktora, bili su kratki, većina šturo predočeni, nedovoljno afirmativni, ne onako kako je to odbor direktora očekivao. Mislim da će se na obnovljenom konkursu ponuditi mnogo bolji, konkretniji programi rada i razvoja preduzeća i da će najvjerovatnije broj kandidata biti veći. Mislim da je to za dobro preduzeće – saopštio je tada Koprivica.

 

Skupštinsku odluku prati odluka odbora direktora od 3. jula koju potpisuje Dragan Koprivica, predsjednik, ali i mišljenje Ninoslava Kaluđerovića, sekretara za saobraćaja. Kaluđerović u mišljenju navodi da Sekretarijat nema primjedbe na planirane izmjene statuta.

– Sekretarijat za saobraćaj je mišljenja da je odlukom o izmjenama i dopunama statuta društva Parking servisa, shodno zakonskim obavezama i potrebama društva, izvršena adekvatna promjena koja je vezana za izvršnog direktora sve u cilju kontinuiranog, kvalitetnog i blagovremenog obavljanja poslova i praćenje tehničkog i tehnološkog napretka – piše u Kaluđerovićevom mišljenju.

U Glavnom gradu poništen konkurs za direktora Parking servisa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 06:02