/ -
18/03/2023 u 13:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počela rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića

Ulicu ćemo rekonstruisati na potezu od 460 metara, vrijednost radova je 638.000, a planirano je da traju šest mjeseci, rekao je Ivan Vuković, gradonačelnik

Počela je rekonstrukcija Ulice Vlada Martinovića na Draču. Saobraćajnica će, kako je saopštio Ivan Vuković, gradonačelnik, biti rekonstruisana u dužini od 460 metara. 

– Ideja nam je da osim potpuno nove infrastrukture ova ulica dobije potpuno novi izgled u duhu stare Podgorice na način na koji je to prethodno urađeno sa Ulicom Slobodana Škerovića, sa kaldrmom, moračkim oblutkom i drugim ukrasima koji će svakako doprinijeti ljepšem izgledu ovog dijela grada. Ulicu ćemo rekonstruisati na potezu od 460 metara, vrijednost radova je 638.000, planirano je da traju šest mjeseci – naveo je Vuković.

On je naveo da će uskoro početi i rekonstrukcija Ulice Đečevića na Draču, ali i Ulice Radoja Jovanovića u Staroj varoši.

–Prethodnih dana smo raspisali i tender za rekonstrukciju Ulice Špira Mugoše, tako da će praktično kompletna Stara varoš na potezu između Ulice Petra Prlje, Ribnice i Morače dobiti potpuno nov izgled i računam da smo se u tom smislu odužili staroj Podgorici i da i Stara varoš i Drač već izgledaju veoma lijepo, a kad ovi projekti budu završeni tek će izgledati mogo ljepše – zaključio je Vuković.

Ispred Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Snežana Adžić kazala je da je glavnim projektom obuhvaćena kompletna infrastruktura u Ulici Vlada Martinovića.

–Radi se potpuno nova atmosferska kanalizacija, fekalna kanalizacija postoji, ali će se raditi rekonstrukcija šahti i poklopaca, kao i vodovoda i javne rasvjete. Saobraćajnica je širine od 3 do 7,5 metara, odnosno onoliko koliko su prostorne mogućnosti u postojećim gabaritima. Trotoar će biti jednostrani, promjenjive širine u moračkom oblutku, dok će sama saobraćajnica biti od granitne kocke, odnosno kaldrme – kazala je Adžić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:46