sa sastanka / - OPšTINA ZETA
27/01/2023 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokreću proceduru za otvaranje Hitne pomoći u Zeti

Osim toga, razgovarano je o adaptaciji prostorija za Hitnu medicinsku pomoć, vodeći računa da u potpunosti budu prilagođene i stavljene u funkciju svim stanovnicima Zete

Lokalna samouprava pokrenuće proceduru, u skladu sa Zakonom o hitnoj medicinskoj pomoći, što će uvrstiti Zetu u opštine, u kojima je organizovana jedinica Hitne medicinske pomoći.

To je dogovorenop na sastanku predsjednika Opštine Zeta Mihaila Asanovića i direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, Vuka Nikovića i rukovodioca Službe za pravne, kadrovske i opšte poslove Zavoda, Mladena Milovića.

Na sastanku su razgovarali o radu podstanice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Podgorica u Golubovcima i stvaranju unaprjeđenja uslova za rad, u cilju poboljšanja kvaliteta i efikasnosti pružanja zdravstvenih usluga, što je svakako jedan od prioriteta, kada je u pitanju ova oblast.

Sticanjem samostalnosti Opštine Zeta, stekle su se i obaveze otvaranja zasebne jedinice Hitne pomoći u Zeti, a koja nije prepoznata Zakonom o hitnoj medicinskoj pomoći.

Osim toga, razgovarali su o adaptaciji prostorija za Hitnu medicinsku pomoć, vodeći računa da u potpunosti budu prilagođene i stavljene u funkciju svim stanovnicima Zete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:25