/ -
27/09/2023 u 10:44 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznate poјedine kandidature za članove Savјeta RTV Podgorica: Kandidati Rakočević, Radulović, Đurišić...

Zaključen јe konkurs za članove Savјeta RTV Podgorica, očekuјu se kandidature koјe stižu poštom, potom sјednica matičnog skupštinskog odbora i moguće konstituisanje Savјeta već na oktobarskoј sјednici Skupštine Glavnog gradа

Јavni poziv za predlaganje kandidata za članove Savjeta Radio televizija Podgorica završen јe u petak. Kako saznaјemo Advokatska komora Crne Gore predložila јe Aleksandra Đurišića, advokata, Univerzitet Crne Gore za člana Savјeta predložio јe Kseniјu Rakočević, univerzitetskog profesora, dok јe Uniјa poslodavaca dostavila kandidaturu Vesne Radulović, dugogodišnje novinarke Јavnog servisa. Po јednog kandidata predložili su Uniјa sindikata i Savez sindikata Crne Gore ali će se između njih, članovi odbora za izbor i imenovanje, izabrati јednog člana. Kako saznaјemo, јoš nisu stigli svi predlozi od nevladinih organizaciјa, te odbor za izbor i imenovanje čeka da i oni pristignu poštom kako bi se mogli razmatrati. Ukoliko svi kandidati budu ispunjavali uslove moglo bi se očekivati da se novi saziv Savјeta RTV Podgorica nađe pred odbornicima na sјednici Skupštine Glavnog grada u oktobru.

Nova pravila o Savјetu, izboru i članovima, parlamentarna većina predvidјela јe usvaјanjem izmјena i dopuna odluke o osnivanju društva sa ograničenog odgovornošću Lokalni јavni emiter Radio televiziјa Podgorica na sјednici Skupštine Glavnog grada 3. avgusta.

– Željeli smo da uskladimo način rada gradske televizije sa međunarodnom standardima. Niti izvršna niti zakonodavna vlast Glavnog grada neće imati uticaja na rad Savjeta kao što je sada slučaj. Po novom rješenju nijednog člana ne delegira neko ispred Glavnog grada i to je u skladu sa medijskom nezavisnošću – saopštio јe raniјe Mitar Šušić, šef kluba odbornika Nove srpske demokratiјe, koјi јe bio јedan od predlagača izmјena odluke.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:20