Одужила се реконструкција саобраћајнице / -Д.Љ.
27/03/2022 u 07:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пробијен рок за завршетак реконструкције дијела Херцеговачке улице: „Открили” инсталације старе пола вијека

Реконструкција саобраћајнице, од Улице слободе до Улице Марка Миљанова у дужини од 265 метара, почела је у јулу прошле године и, према подацима са градилишне табле, требала је да буде завршена крајем јануара

Пробијен је рок за завршетак реконструкције дијела Херцеговачке улице. Реконструкција саобраћајнице, од Улице слободе до Улице Марка Миљанова у дужини од 265 метара, почела је у јулу прошле године и, према подацима са градилишне табле, требала је да буде завршена крајем јануара. Међутим, из Агенције за изградњу и развој Подгорице наводе да је планирани рок за завршетак радова 20. март, што опет значи да је рок пробијен. Суграђани наводе да се реконструкција улице одужила, док из Агенције као један од разлога наводе да су се на терену суочили са проналажењем значаjног броjа подземних инсталациjа старих и преко 50 година, коjе ниjесу биле евидентиране ни у jедном катастру, нити у главном проjекту, а коjе су се укрштале и дjелимично поклапале са осталим инсталациjама.

Суграђанка Марија Миличковић се нада да ће се радови завршити до избора.

– Вјероватно због финансија касне радови, а и корона је успорила све. Отежано је кретати се улицом, али никад градоначелника Вуковића не бих мијењала. Од како је он дошао на власт Подгорица се препородила. Надам се да ће се радови завршити до избора, јер су почели убрзано да раде – казала је Миличковић.

Измјештали ваздушне водове

Из Агенције за развој и изградњу Подгорице наводе да су у овом дијелу саобраћајнице морали измјештати све ваздушне водове коjи су прелазили преко балкона и кровова обjеката.

– За сваки прикључак појединачно је требало пронаћи адекватно техничко рjешење. Поjедини прикључци ниjесу били регистровани, што jе евидентирано тек када се приступило поjединачном искључивању са стубова нисконапонске мреже. Осим овога радило се и на новим водоводним прикључцима – навели су из Агенције.

Из Агенције наводе да би све радове са свега пар дана закашњења привели крају да у међувремену ниjе дошло до општег раста циjена, а што jе проузроковало броjне порблеме свим предузећима.

– У конкретном случаjу пораст циjена jе проузроковао проблем у вези са набавком камена, чиjа се испорука очекуjе у понедјељак, а радови ће бити завршени у наредних неколико седмица. До краjа недјеље ће бити завршени енергетске инсталациjе, а у току су радови на подизању стубова jавне расвjете и наредних дана ће се започети процедура прикључења jавне расвjете на мрежу – саопштили су из Агенције.

Власник фризерског салона Алмир Хашимбеговић наводи да се због радова мало отежано функционише, те да мисли да ће се завршити до половине априла.

image

Алмир Хашимбеговић

-Д.Љ.

– Наишли су на неке проблеме, стара је улица, можда фали и новца, ко зна. Када се направи биће лијепо. Центар града је одавно девастиран и запостављен. Још да направе једну гаражу и вратиће се живот центру града. Изградњом улице, мало се смањио пазар, али то није ништа драстично – поручио је Хашимбеговић.

Миомир Терзић сматра да је неуредно градилиште, тротоари су пуни препрека, а и мало је радника.

image

Миомир Терзић

-Д.Љ.

– Одуговлаче радове као да је то нека велика дужина. Требало је забранити да пролазе аута док се не заврши улица. Градилиште је, а она несметано пролазе. Можда се нема пара, избори ће ускоро, па се средства морају и за те намјене обезбиједити. Мислим да ће се завршити за мјесец дана – навео је Терзић.

Да је возилима требало забранити да се крећу за вријеме радова сагласан је и Зијад Герина.

image

Зијад Герина

-Д.Љ.

– С обзиром  на то да је центар града и да је велика циркулација саобраћаја и пјешака требало је забранити возилима да саобраћају за вријеме градње. То успорава радове – казао је Герина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:17