Касни изградња школског објекта
17/06/2022 u 10:24 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пројекат за ОШ "Владимир Назор" не постоји, траже донатора

Било је осипања дјеце, односно исписало се 100 ученика. За сада надам се да ће бити четири одјељења првака, казала је Љиљана Марковић

Ни идејни, ни главни пројекат нијесу урађени за нову зграду ОШ „Владими Назор“, јер још није пронађен донатор за те пројекте, казала је Љиљана Марковић, директорица школе. Она је јуче имала састанак са министром просвјете Миомиром Војиновићем са којим каже још није конкретно договорено гдје ће дјеца од септембра похађати наставу.

image

Љиљана Марковић

-

–Опција је школа у Толошима за старију дјецу, али није то ни сигурно, а речено је да нам Гимназија Луча остане за одређени број ђака. Министар нам је рекао да разматра ту солуцију да дјеца иду тамо уз плаћен превоз. Речено је да се тражи донација за пројекте и то је успорило читав процес. Дакле, пројекат не постоји. Имамо двије солуције, једна је да се нађе донација за идејно рјешење, а друго је да иде све преко тендера. Брже је да се нађе донација него да се иде преко тендера - рекла је Марковић.

Питали смо и шта је са раније представљеном могућношћу да се школа ради по пројекту објекта из Толоша.

–Што се тиче пројекта од школе у Толошима не може се узети исти, већ се мора кориговати – рекла је Марковић.

Миомир Војиновић је прошле седмице казао да ће градња ове школе почети у септембру.

– У најбољем случају радови ће почети у септембру, а то значи да се нађе донација за идејно рјешење које ће да потпише главни архитекта, а онда и донација за пројекат. Не можемо узети било чију донацију већ морамо тражити од неког ко не мора да расписује процедуру око толиког новца, него ко може одмах да донира. То је све око 100.000 еура за оба пројекта. На тај начин би се избјегла два тендера и одмах би се расписао за извођача и реално онда би се могло почети са радовима у септембру. Очекујем да ће се у ових седам дана знати да ли ће бити донације или неће – каже Марковић.

Она каже да је ОШ „Владимир Назор“ напустило 100 ученика.

– Било је осипања дјеце, односно исписало се 100 ученика. Надамо се да ће се тај тренд зауставити. Надам се да ће бити четири одјељења првака – истиче Марковић.

Инеч, Миомир Воjиновић са представницима компаниjе Бемакс јуче је обишао школски обjекат у Толошима. Он је казао да је објекат урађен квалитетно, те да ће малишани из овог насеља школску годину дочекати у новоj згради.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:49