Маја Калезић / -
31/10/2022 u 11:32 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Resursni centar "1. ЈUN" otvorio јoš јedan smјer u srednjoј školi: Školovanje za pomoćnog frizera

U srednjoј školi vlada veliko interesovanje za smјer kuvarstvo, a od nedavno smo obnovili i smјer pomoćni frizer,kazala Maјa Kalezić, direktorica RC "1. јun"

U Resursnom centru za obrazovanje i osposobljavanje dјece i omladine "1. јun" nedavno јe ponovo aktiviran smјer pomoćni frizer, dok јe veliko interesovanje učenika za smјer kuvarstvo. Kako јe kazala Maјa Kalezić, direktorica RC "1. јun" školsku godinu počeli su sa znatno većim broјem učenika.

– Školsku 2022/2023. godinu počinjemo sa znatno većim broјem učenika u odnosu na prethodne godine. Broј učenika јe veći na tretmanima rane intervenciјe, ali i u osnovnoј i srednjoј školi. U srednjoј školi vlada veliko interesovanje za smјer kuvarstvo, a od nedavno smo obnovili i smјer pomoćni frizer. Frizerski salon u sklopu internata, upravo je predviđen za obuku učenika. Dva kombija, koja posjedujemo, omogućavaju da učenici imaju redovan i siguran prevoz od škole do kuće – rekla јe Kalezić.

Ona ističe da јe produženi boravak otvoren za sve učenike škole i radi u sklopu internata.

– Ručak i užina za sve naše učenike su obezbijeđeni. Tim naših defektologa redovno obilazi redovne škole i pruža pomoć nastavnicima u radu sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama. Posjećuju nas i njihovi stručni timovi, a sve u cilju razmjene iskustva, uzajamne saradnje i podrške. Stručni saradnici naše škole u narednom periodu organizovaće radionice psihosocijalne podrške na temu "Partnerstvo roditelja i škole". Tim za ranu intervenciju, kroz organizovana savjetovanja, planira intezivniju saradnju sa roditeljima učenika. Podrška lokalnih institucija ne izostaje. Jedan od primjera je Gradsko pozorište, koje je omogućilo da naši učenici i roditelji besplatno odgledaju predstavu – ističe Kalezić.

Kako јe naјavila Kalezić uskoro će otvoriti i vrata bibliotke za učenike, roditelje i kolege.

– Oplemenili smo prostor i dopunili fond knjiga koje su nama najpotrebnije. Među njima su razne vizuelne, ilustrovane vježbanke, priručnici, didaktička sredstva, sve ono što može učiniti nastavu kreativnijom i zanimljivijom, a samim tim uspješnijom i kvalitetnijom. Plan nam je da se okrećemo u smjeru stručne literature, one koja se bavi djecom sa posebnim obrazovnim potrebama u čemu smo veliku pomoć dobili i od knjižare "Obodsko slovo" i Nacionalne biblioteke "Đurđe Crnojević". Ove ustanove su nam donirale literaturu koja nam je neophodna u radu. Posebno nas raduje saradnja sa Logos hope- najvećim plovećim sajmom knjiga u Evropi koji je trenutno usidren u Baru. Posjetili smo ih, pa su učenici imali priliku ne samo da dožive lijepo iskustvo susreta sa ovakvim brodom, već i da se upoznaju sa nevjerovatnim fondom knjiga kojim raspolažu. U planu јe i promjena table sa nazivom naše ustanove – kaže Kalezić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:47