Odbor za statut i propise / -
23/07/2024 u 08:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sjednica odbora za statut bez kvoruma

Na sjednicu su došli Mitar Šušić, predsjednik odbora, kao i odbornici Sara Đurišić (NSD), Vasilije Čarapić (PES) i Dragutin Vučinić (Pokret za Podgoricu), a nisu se pojavili Zdenka Popović (Demokrate), odbornici DPS-a Miloš Nikolić, Stefan Ćulafić i Zoja Bojanić Lalović, kao i Jovana Drobnjak (LP)

Od devet članova odbora za statut i propise njih pet nije došlo zbog sjednica ovog radnog tijela nije održana. Na sjednicu su došli Mitar Šušić, predsjednik odbora, kao i odbornici Sara Đurišić (NSD), Vasilije Čarapić (PES) i Dragutin Vučinić (Pokret za Podgoricu), a nisu se pojavili Zdenka Popović (Demokrate), odbornici DPS-a  Miloš Nikolić, Stefan Ćulafić Zoja Bojanić Lalović, kao i Jovana Drobnjak (LP). Da nema kvoruma za održavanje sjednice konstatovao je Mitar Šušić, predsjednik odbora, poručujući članovima odbora da će o terminu nove sjednice biti naknadno obaviješteni.

Članovi odbora trebali su da raspravljaju o inicijativama opozicije  o razrešenju gradonačelnice Olivere Injac i skraćenju mandata Skupštini Glavnog grada,  odluci o određivanju zamjenika gradonačelnika Glavnog grada koji će vršiti funkciju gradonačelnika, odluci o utvrđivanju broja odbornika/ca u Skupštini Glavnog grada Podgorica, završnom računu budžeta Glavnog grada,  odluci o načinu plaćanja administrativnih taksi i poreza na nepokretnost elektronskim putem, odluci o osnivanju Centra za održivi razvoj Glavnog grada Podgorice, izmijenjenoj odluci o osnivanju RTV "Podgorica", izmijenjenim statutima Puteva i Parking servisa, novom cjenovniku Sportskih objekata, rješavanju imovinsko-pravnih odnosa sa Vasilijem Brkovićem, odluci o određivanju lokacije za radionicu Zelenila, odluci o raspodjeli ostvarene dobiti Agencije za upravljanje zaštićenim područjima u 2023. godini, odluci o raspodjeli ostvarene dobiti i pokriću gubitka Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice u 2023. godini, informaciji o pripremljenosti turističke sezone u Glavnom gradu Podgorici u 2024. godini, kao i informaciji o stanju mostova u gradu. Na dnenom redu bila je i informacija o stanju mostova u Glavnom gradu sa predlogom mjera za njihovu zaštitu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

07. septembar 2024 04:37